fbpx

Ansiktskonturering

Når vi blir eldre taper vi fettvev, beinstruktur, muskler, hyaluronsyre, kollagen og elastin. Dette medfører en rekke endringer i ansiktet hvor vi kan oppleve at ansiktskonturene blir mindre definert, og huden mister volum, blir slappere og henger. Kinn og kinnben kan miste sin fasong og bli mer innsunket. Rynker kan også bli dypere og mer fremtreden, og kjeve og hake/munnområdet kan miste sin spenst og fasthet der resultater er at huden “sagger” . Behandling med fillere kan gjenopprette ansiktsvolum og kontur på en måte som ser naturlig ut.

Ansiktskonturering kan også utføres på yngre mennesker som ønsker å fremheve konturen sin.

HVILKE OMRÅDER KAN BEHANDLES?

 • Volum i kinnbein kan gi definisjon av området.  Å øke volum i kinn og kinnbein kan  gi et illusjon av et løft. Men merk at behandlingen løfter ikke, vi setter fyller volum til et område og kan fremheve et område, f.eks kinnbeina.

 • Søkk under øynene eller tear trough som vi kaller behandlingen

 • Volum i tinning kan også gi en bedre balanse og overgang mellom øvre del av ansiktet og midtre del av ansiktet, dersom man har lite volum på siden av ansiktet, i overgang fra panne, øyne og kinnbein. Denne behandlingen kan gi et foryngende resultat i ansiktet som helhet.

 • Ønsker man reduksjon av linjer i nasolabiallinjene, kan man legge litt volum dypt i vevet ved nesevingene (piriform) hvor volumtapet er størst, ev litt filler direkte i nasolabiallinjene

 • Det samme gjelder i nedre del av ansiktet, fra munnvik til hake, hvor søkk og folder under munnen kan reduseres med å lage litt mer volum

 • Man kan også forme kjevelinje eller hake for å tydeliggjøre profilen og gi ansiktet mer fremhevet proporsjoner eller redusere asymmetri

Radiesse er en langtidsvirkende filler med umiddelbar effekt. 

 

Radiesse har blitt en populær semi-permanent filler på grunn av sin lange varighet og naturlige resultat. Dette er en volumøkende og kollagenstimulerende filler som brukes til rynkebehandling, retting av kjevelinje og for å forbedre hudkvaliteten.

Radiesse består av kalsiumhydroksylapatitt løst i en vannbasert gel. Effekten etter injeksjon kommer umiddelbart, og som regel varer en injeksjon i minst 12-19 måneder. Radiesse inneholder ingredienser som er naturlige, og stoffene brytes derfor helt ned og forsvinner ut av kroppen ganske raskt, og den stimulerer kollagensyntesen slim at kroppens eget kollagen er det som gir volum når Radiesse har gått ut av kroppen. 

Den blir med andre ord ikke værende i kroppen slik som hyaluronfillere.

 

Den viktigste aktive ingrediensen i Radiesse er kalsiumhydroksylapatitt, som er en form for kalsium som finnes naturlig i menneskekroppen. Kalsiumhydroksylapatitt brukes i medisinske prosedyrer fordi det er biokompatibelt, noe som betyr at det er godt tolerert av kroppen og har en lav risiko for allergiske reaksjoner. Denne injeksjonsbehandlingen stimulerer til nyforming av kollagen og elastin, mer enn noe annet produkt på markedet i dag!

Radiesse kan brukes på ulike to måter:

1) Gi umiddelbar volumøkning: Radiesse fungerer som en filler pga geléstrukturen. Den gir umiddelbart økt volum til det injiserte området, noe som bidrar til å fylle ut rynker og fine linjer. Dette gir et mer ungdommelig utseende ved å redusere synlige tegn på aldring. Typisk bruksområde kan f.eks være kjevelinje for å bygge volum og definisjon som er tapt pga aldringsprosessen.

2) Gi kun kollagenstimulering: En unik egenskap ved Radiesse er at de små, fine mikrosfærene med kalsiumhydroksylapatitt vil stimulere hudens egen kollagenproduksjon. Radiesse blir derfor også brukt som en hudforbedrende behandling i en uttynnet versjon/blanding.

Kollagen er et protein som gir huden fasthet og elastisitet. Når Radiesse brytes gradvis ned over tid, etterlater det seg kollagen i vevet. Dette gir langvarige resultater ved å forbedre hudens struktur og jevnhet mtp linjer og rynker. Typiske bruksområder kan f.eks være slapp hud i nedre del av ansiktet, hals og bryst og hender.

Radiesse er en godt egnet behandling for kunder over 35 år som kun har lyst på forbedre slapp og ujevn hudstruktur, eller som ønsker både volum og hudforbedring i en og samme behandling.


 

 

 

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?

Behandlingen starter med en analyse av f.eks ansiktet for å kunne vurdere hvor det anbefales å få injisert Radiesse. Deretter vil ansiktet ditt bli rengjort før Radiessen blir injisert med en svært tynn butt nål i valgt område. Radiessen er tilsatt lidokain, som er et bedøvende middel. Du vil derfor få en bedøvende og smertelindrende effekt utover i behandlingen og ett par timer etterpå.

Ofte mikser vi Radiesse med ditt eget blodmateriale for å få en mere langvarig og subtil effekt. 

Selve prosedyren tar opp til en time, alt avhengig av hvor stort område som skal behandles.

Effekten av Radiesse (volum) er umiddelbar, men man må ta med i betraktningen at man kan være noe hoven i vevet opptil 7-14 dager etter en injeksjonsbehandling.

Vanligvis er det ingen såkalt nedetid etter injeksjon med hudfillere, noe som betyr at du kan gå på jobb og drive med dine daglige aktiviteter kort tid etter behandlingen.

De første 12 timene etter behandling bør man ikke gni eller massere området som er behandlet. Etter 12-24 timer kan du massere behandlingsområdet for å redusere sannsynligheten for klumper/ansamlinger. Dette kan man gjøre hver dag, morgen og kveld, i 2 min, i 14-21 dager etter behandlingen.

Du bør ikke ta badstue, trene hardt, dusje i varmt vann 12 timer etter behandling, da eksponering for varme kan åpne blodårene og gjøre vondt verre etter injeksjon.


HVOR LENGE VARER BEHANDLINGEN?

Etter hvert som tiden går vil det naturlige stoffet i Radiesse-filleren brytes ned, og kroppens eget vev vil gradvis erstatte molekylene i Radiesse – noe som betyr at kollagenstrukturen i huden vedvarer. Effekten av Radiesse er derfor mye lengre enn fillere som består av hyaluronsyre, og man trenger ikke påfyll på samme måte. Likevel kan denne type behandling være en tålmodighetsprøve da man gjerne ikke ser fullt resultat av behandlingen før det har gått 4 måneder. Til gjengjeld blir resultatet i de aller fleste tilfeller meget bra.

Varigheten på en slik injeksjonsbehandling varer for de fleste i rundt 1,5 – 2 år før man trenger å ta en oppfriskningsbehandling. Men faktorer som alder, forbrenning og livsstil spiller også inn på varigheten. Vi anbefaler en kontroll 4 måneder etter behandlingen for å se om det er behov for ytterlig behandling. Godt voksne kunder kan ha behov flere behandlinger med Radiesse for å oppnå det resultatet man ønsker.


 

ER DET BIVIRKNINGER?

Som det er med enhver medisinsk prosedyre, er det risiko for bivirkninger og risikoer. De vanligste bivirkningene av Radiesse er midlertidig hevelse og rødhet, hvor det er vanlig å oppleve litt hevelse og rødhet i det injiserte området umiddelbart etter behandlingen. Dette er vanligvis mildt og går vanligvis bort i løpet av noen dager.

Noen pasienter kan oppleve litt ubehag eller smerte i det injiserte området, men dette er vanligvis kortvarig og kan lindres med is eller reseptfrie smertestillende midler. Blåmerker kan oppstå etter Radiesse-injeksjoner, spesielt hvis blodkar blir skadet under prosedyren. Blåmerker forsvinner normalt i løpet av noen dager til uker.

I enkelte tilfeller kan Radiesse føre til dannelsen av små klumper eller ujevnheter under huden. Som regel kan man ikke se klumpene, men kjenne dem. Disse klumpene/ansamlingene kan vanligvis korrigeres ved hjelp av daglig massasje og forsvinner ila 12 uker.

Allergiske reaksjoner er sjeldne på grunn av Radiesse sin biokompatibilitet, men det er mulig å utvikle en allergisk reaksjon på noen av ingrediensene i produktet. Dette er ekstremt sjeldent, men det er viktig å informere sykepleieren din om eventuelle tidligere allergier.

Enhver injeksjonsprosedyre innebærer en risiko for infeksjon. For å redusere risikoen for injeksjon blir behandlingen utført under rene/sterile forhold. Etter behandling er det særs viktig pasienten følger alle forhåndsregler, hvor kunden ikke skal bruke sminke eller ta på behandlingsområdet rett etter behandling. 

Små betennelsesreaksjoner i form av en klump/hevelse kan oppstå etter en fillerbehandling i sjeldne tilfeller, hvor det kan kreves behandling av antibiotika eller ev steroider. Dette er en annen sjelden bivirkning er vaskulær okklusjon, hvor Radiesse filler blir injisert inn i en arterie. Dette kan da danne en emboli (propp), noe som kan føre til iskemi/nekrose. Tilstanden kreves medikamell behandling og Nacl for å løse opp Radiesse-filler.


HVEM BØR IKKE FÅ BEHANDLING?

Radiesse-behandling kan være kontraindisert, eller ikke anbefalt for visse personer basert på deres helsestatus og medisinske historie.

Her er noen av de vanlige kontraindikasjonene for Radiesse-behandling:

 • Allergi og overfølsomhet. Personer som har en kjent allergi eller overfølsomhet overfor noen av ingrediensene i Radiesse, inkludert kalsiumhydroksylapatitt, skal ikke få denne behandlingen.

 • Aktiv infeksjon. Hvis du har en aktiv hudinfeksjon i området som skal behandles, bør du utsette Radiesse-behandlingen til infeksjonen er helbredet.

 • Autoimmune lidelser. Personer med autoimmune lidelser, som for eksempel systemisk lupus erythematosus eller revmatoid artritt, bør diskutere med legen sin om Radiesse er trygt for dem, da det kan påvirke immunsystemet.

 • Blødningsforstyrrelser. Hvis du har en blødningsforstyrrelse eller tar medisiner som påvirker blodpropp, bør du rådføre deg med legen din før du får Radiesse-injeksjoner

 • Graviditet og amming. Radiesse-behandling er ikke for gravide eller ammende kvinner, da det ikke er tilstrekkelig forskning som bekrefter sikkerheten i disse tilfellene

 • Nylig kosmetisk behandling. Hvis du nylig har gjennomgått andre kosmetiske prosedyrer i samme området som skal behandles med Radiesse, kan det være nødvendig å vente en stund før du får Radiesse-injeksjoner (>3 mnd). Dette avhenger av den spesifikke prosedyren og rådene fra sykepleieren din

 • Historie med keloider eller hypertrofiske arr. Personer med en tendens til å danne keloider eller hypertrofiske arr bør være forsiktige med Radiesse, da det kan øke risikoen for arrdannelse

 • Alvorlig medisinsk tilstand. Hvis du har en alvorlig medisinsk tilstand/sykdom som kan påvirke behandlingen og helsen din negativt, bør du diskutere dette med sykepleieren din før behandling

 • Aldersgrense. Det er 18 års aldersgrense på injeksjonsbehandlinger i Norge. Behandlingen er best egnet for pasienter over 35 år.

Denne listen er ikke uttømmende, hvor det kan være problemstillinger knyttet til fysisk og psykisk helse som taler i mot å ta en hudbehandling.

Før en ev. behandling eller konsultasjon, får man tilsendt en sms med en link til et helsedeklarsjonsskjema. Dette skjema er særdeles viktig at man svarer ærlig og fullstendig på, da opplysningene man oppgir er helt avgjørende for om en hudbehandling kan være helsemessige forsvarlig.


VIKTIG FØR BEHANDLING

Det er alltid en risiko for å få blåmerker og hevelser ved injeksjonsbehandlinger. Her er noen anbefalinger til hva du kan gjøre før en injeksjonsbehandling for å redusere sannsynligheten for blåmerker og hevelse.

SLUTT Å TA VISSE MEDISINER/KOSTTILSKUDD

Med mindre det er medisinsk nødvendig, anbefales det å avslutte å ta NSAID (ikke-steroide antiinflammatoriske midler), samt fiskeolje-kosttilskudd, E-vitaminer, ingefær, hvitløk og ginseng 1-2 uker før behandlingen. Preparatene er blodfortynnende og hemmer koagulering, noe som kan øke risikoen for å utvikle blåmerker og hevelse etter injeksjonsbehandling.

KUTT UT ALKOLHOL

Unngå alkohol noen dager før en injeksjonsbehandling. Alkoholen tynner ut blodet og gjør deg mer utsatt for blåmerker og hevelse.

REDUSER SALTINNTAKET

Reduser saltinntaket 24 timer før avtale, spesielt hvis du tar en fillerbehandling. Salt binder vann, hvor økt saltinntak kan det føre til at det behandlede området blir ytterlig hovent dagen etter behandlingen.


KONSULTASJON FØR BEHANDLING

For å få godkjent Radiesse-behandling ved DermaFi AS stilles det krav om at:

1. Alle kunder må godkjennes av sykepleier eller evt. av klinikkens lege ved spesielle helseutfordringer før et behandlingsforløp med Radiesse kan iverksettes. Varighet for godkjenning er løpende, så lenge helsetilstanden ikke endrer seg. Det kan være mulig å få konsultasjon og behandling  samme dag dersom forholdene ligger til rette for dette.

2. Aldersgrensen for å få injeksjonsbehandling er etter norsk lov 18 år.

 

Pris på ansiktskontouring med Radiesse

Contouring ansikt fra kr 8900,- og oppover. Pris avtales på forhånd.
Ved små korrigeringer der vi bruker mindre Radiesse kommer prisen på kr 5900,-
Behandlingstid ca en time. 

Det er DIN tur nå!

Lukk meny
×
×

Handlekurv