Lubrication / Smøring

87984454_3036993606332523_6307895051749949440_n

Glidemiddel… der sa jeg det …fikk oppmerksomheten din nå vel?!?!
En venn delte denne saken, så jeg tenkte at jeg skulle oversette til norsk og dele videre. 😉
Litt soveromsprat, så spenn deg fast om du er tander.


Jeg har hatt lyst til å ta opp dette temaet en stund nå, men trengte å kunne sette meg ned og tenke på hvordan jeg skulle skrive om dette som er et ganske stort problem for mange, og ganske pinlig for mange. Så her går jeg igang.

Det finnes mange personlige smøremidler … har noen av dere undersøkt ingrediensene i KY Jelly eller de andre smøre/glidemidlene i markedet? Det er ikke bra! Det finnes ingen reguleringer på hva man kan putte oppi disse kremene, og de fleste synes det er litt pinlig å stå og finlese på flaskene når man kjøper e, langt mindre spørre betjeningen om innholdet.
Så jeg visste at jeg måtte ta på meg de store dame-trusene mine og dele min kunnskap med deg. Hvis du eier noen smøremidler, kast de ut! Seriøst! De er fulle av stoffer du ikke vil ha i kroppen din
Den oppskriften jeg viser deg til slutt på denne siden vil gi deg et alternativ tettpakket på næringsstoffer og ingen giftstoffer. Du kommer til å elske den! Les ingrediensene før du starter, fordi det kan hende du må oppsøke en helsekostbutikk i nærheten eller på internett om du bor litt usentralt.

For å starte med starten, la oss snakke om det du bruker nå, fordi mange av oss bruker noe! Behovet for litt hjelp er universelt, tørrhet er et faktum i livet i perioder og veldig vanlig. Noen ganger betyr alder noe, men ikke alltid. Kvinner i alle aldre som tar prevensjon, antidepressiva eller andre reseptbelagte medisiner kan oppleve tørrhet innimellom. Til og med ammende mødre og selvfølgelig den fryktede overgangsalderen skaper tørre forhold «nedenunder». Hvis du har brukt kommersielt produserte produkter, kan det være lurt å tenke nytt, for her er hva jeg har lært:

1. Populære merker kan drepe god vaginal flora, senke immunforsvaret og muligens skape en bakteriell infeksjon {artikkel av Lauren K. Wolf}
“… Hyperosmolare smøremidler og spermiedrepende geleer drepte mikrober som ofte finnes i skjeden. For eksempel drepte K-Y Jelly alle tre arter av Lactobacillus den ble påført. Dezzutti sier at bakteriedrepingen sannsynligvis er forårsaket av ingrediensen klorheksidin, et antibakterielt middel. Å bringe den naturlige floraen i skjeden ut av balanse er en annen mulig reaksjon på personlige smøremidler, legger hun til, og det kan føre til infeksjoner som bakteriell vaginose. ”
2. Glyserin i de fleste smøremidler blir behandlet av kroppen som et sukker, og er mat til gjærsopper. Candida er allerede til stede i skjeden i en begrenset mengde, men økning av mengden av den kan resultere i gjærinfeksjoner og en forstyrrelse av det vaginale økosystemet.
3. Vannbaserte smøremidler med glyserin (som i K-Y Jelly) og propylenglykol, som begge er meget hyperosmotiske, resulterer i irreversibel skade på sæd og tap av bevegelighet.
4. Smøremidler kan endre pH i skjeden, og skape et ugjestmildt miljø for sædceller. (Alkalime som tas daglig kan hjelpe med å motvirke dette)
5. Parabener brukes som konserveringsmiddel for å øke holdbarheten på mange av disse produktene. Parabener er påviste hormonforstyrrere og fører til redusert sædkvalitet hos menn, er knyttet til kreft og kan utgjøre en risiko for fosterets utvikling.
Skummelt ikke sant? Klar for de gode nyhetene?

Når du lager dine egne kremer og salver, sørg for at du bruker utmerkede ingredienser. Vi vet allerede vet at oljene våre er de beste på markedet, så det er viktig at de andre ingrediensene også er av topp kvalitet.
Hvis du blander disse fantastiske oljene med dårlige ingredienser ødelegger vi næringsstoffene og fordelene ved de gode oljene.

Kremene dine er bare like gode som ingrediensene dine.
Uraffinert jomfru kokosnøttolje, rene essensielle oljer, organisk olivenolje, bivoks og GMO-fri, vitamin E-olje er et must. Fast organisk kokosnøttolje er en naturlig fuktighetskrem, den er antibakteriell og med alle de sunne fettstoffene, så er den bra for huden din. Den er også den eneste kilden til laurinsyre i tillegg til morsmelk.

Organisk olivenolje har antioksidanter inkludert hydroksytyrosol med betennelsesdempende egenskaper.

Organisk bivoks har ikke-allergifremkallende egenskaper som kan gjøre det til en nyttig hudbeskyttelse som forskjellige luftbårne allergier. Det kan også bidra til å bremse spredningen av medisiner i kroppen.
Ifølge North Carolina State University er det en god elektrisk isolator. Bivoks gir også svake antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper som kan være til fordel for kroppen.

Vi snakker om delikate områder, ikke sant? De fortjener definitivt bare det beste.

Nok en bonus! Er du utsatt for gjærisopp-nfeksjoner? I så fall må du først se på kostholdet ditt, deretter håndtere infeksjonen så naturlig som mulig for å bevare den gode floraen. Et av mine favorittmidler mot gjærsopp-infeksjoner er en kombinasjon av ren Melaleuca (Tea-tree-olje) og Lavendel med kokosnøttolje påført topisk.(på huden)

Gjett hva? Denne soveromsvelvære-oppskriften har alle disse ingrediensene PLUS Frankincense, og den gjør mer enn bare å gjøre sex komfortabel!

Dette er et rent, personlig smøremiddel som kan forhindre en gjærinfeksjon etter bruk og fremme helbredelse med dets rene anti-mikrobielle, betennelsesdempende, vevsopprettende egenskaper.

Siste spørsmål jeg vet at du lurer på … ja det lukter bare fantastisk!

Så ta den tuben med glidemiddel du har gjemt i nattbordet ditt, tenk over at den i utgangspunktet er en forherliget 10 kroners krem med noen ekle tilleggs-egenskaper. Bytt den ut med noe du har kontroll over og stoler på og som er bra for kroppen din, og til og med kan forhindre elendighet på veien.

* Soverom med velvære *
ingredienser:

½ kopp uraffinert, jomfru kokosnøttolje
½ kopp organisk olivenolje
2 ss + 1 ts økologisk bivoks
½ ts e-vitamin olje – vitamin e olje fungerer som et konserveringsmiddel og mykgjør salven. FIRE – 6 ml glasskrukker
PER 6 ml glasskrukke 6 dråper ren lavendel 4 dråper ren Melaleuca (Tea Tree) 3 dråper ren Frankincense
Valgfritt: Legg til Rose eller Melrose for ekstra umph. (Eller Ylang Ylang)
For enkelhets skyld og fordi det er lett å helle fra, bruk en glass målebolle (ok å varme) med en tut og håndtak for å smelte kokosnøtt og olivenoljer, sett den inne i en dyp kasserolle med 3 tommer varmt vann.
Varm langsomt kokosnøttolje, olivenolje og bivoks på svak varme.
Smelt sakte, vær forsiktig så du ikke spruter vann i oljene.
Dette kan forårsake muggproblemer.

Rør av og til for å blande bivoksen inn.
Når kokosnøttolje, olivenolje og bivoks har smeltet helt, tilsett e-vitaminolje og rør forsiktig. Forbered glassene ved å tilsette essensielle oljer av lavendel, melaleuca og frankincense i bunnen av hver rene glassbeholder.
Hell smeltede oljer over eteriske oljer, trenger ikke å røre!
Fyll 1/2 cm fra toppen av hver krukke, dekk med et papirhåndkle og la sitte minst 6 timer til det er blitt fast.
Forsegle med tett lokk etter at det er avkjølt.
Holdbarhet på disse er omtrent 4 til 6 måneder uten vitamin e-olje tilsatt (konserveringsmiddel).
Med vitamin e-olje, omtrent 6 til 8 måneder.
Husk at kokosnøttolje smelter ved 24 grader, oppbevares på et mørkt, kjølig sted for best resultat.
Nyt! Nei SERIØST … NYT! 🙂

Det er DIN tur nå!

Legg igjen en kommentar

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email