Trådløft – Nordyx

Om behandlingen

Nordyx tråder skrur tiden noen år tilbake ved hjelp av minimalt invasive metoder med rask tilheling. Når huden eldes, faller bindevevet sammen slik at huden mister fasthet og volum. Resultatet blir først fine linjer og rynker, -senere dypere furer og hengende hud. Trådene gir huden et skånsomt og lett løft.

Trådene blir liggende i huden omtrent 18 måneder, før de har løst seg helt opp i vevet. I løpet av denne tiden vil trådmaterialet og trådenes mothaker ha stimulert til ny produksjon av bindevevsproteinene kollagen og elastin slik at huden blir fastere. I tillegg oppnår man økt blodgjennomstrømming ved nydannelse av små kapillærer, og man får også økt dannelsen av naturlig hyaluronsyre.

Tråden påvirker vevet ved å lage en lokal irritasjon/fibrose, hvor vevets reaksjon er å danne nytt kollagen, hyaluronsyre og lage sterkere binde-vev, samt sette i gang angiogenese (ny innvekst av små kapillærer = bedre blodsirkulasjon i området). Når trådene er resorbert, varer denne effekten fortsatt opptil 5 år etter at tråden er borte fra vevet fordi vevsregenerasjonen varer mye lengre enn trådene.

Hvordan virker trådløft og hvor lenge varer resultatet?

Tråden begynner å integreres i vevet etter en ukes tid, og er vanligvis helt integrert etter 1 måned. I tillegg til et lite løft rett etter behandlingen takket være de små krokene som er på trådene, begynner de positive vevsreaksjonene å bli synlig etter noen få uker. Fra 4-8 måneder etter behandlingen vil trådene ha påvirket huden slik at revitaliseringen synes. Teknikken er forbundet med lite smerte, da man bedøver områdene hvor nålene penetrerer huden.

Trådenes mothaker er designet for å gi optimalt løft og revitaliserende effekt. Mothakene gir et umiddelbart løft med en  effekt som varer opp 3-5 år. Det foreligger mange kliniske studier som viser effekten av disse trådene i vevet. Trådene er helt oppløste i huden etter ca 12 måneder.

Bivirkninger og etter behandling med trådløft?

Behandlingene er uten langvarige bivirkninger, bortsett fra at man som ved alle andre behandlinger hvor man går under huden kan få blåmerker, ømhet og noe hevelse 1-2 uker.

Man kan også i noen tilfeller føle små stikk under huden, men dette går over i løpet av noen får uker. Som regel kan man gå rett på jobb etter en slik behandling. I og med at vi ikke fjerner hud, kan huden legge seg i små folder i området hvor man har trukket huden sammen. Dette kan vare i noen uker, men vanligvis er det mer eller mindre borte etter 14 dager. Ved eldre hud og mye løs hud, kan dette vare i opptil 4-8 uker – helt til huden har trukket seg sammen og tilpasset seg trådene og krokene. Man skal til etterkontroll etter ca 14 dager for å se at trådene ligger slik de skal.

Forsiktighetsregler etter behandling:

 • Det frarådes å trene hardt i fire uker etter behandlingen
 • Forsiktig med mimikk og hard tygging den første uken
 • Man skal sove på rygg de første 3 netter
 • Ikke bruke krem eller sminke over innstikkstedene de første 3 dager
 • Ingen ansiktsmassasje på 4 uker
 • Menn må ikke barbere seg på 1 uke
 • Ikke løfte tungt de første 14 dagene
 • Har du tatt fillers i området skal man vente 2 måneder før trådløftbehandling

Hvilke områder kan behandles med trådløft?

Behandling med trådløft er optimal for deg med;

 • Begynnende slapp hud, heng i kinn og linjer ved munnen
 • Markerte nasolabiale folder
 • Tynn hud som har mistet sin spenst og som trenger revitalisering og støtte
 • Øyenbryn som begynner å henge
 • Slapp hud på hals og under hake

Gjør det vondt?

Du må påregne noe smerte under selve behandlingen, du får lokalbedøvelse for å minimere ubehag. Også etter behandlingen så kan man oppleve smerte i området første 3 måneder mens produktet integrerer seg i vevet.

Er behandlingen trygg?

Behandling med trådløft er en ikke invasiv behandling og blir utført av sykepleier som er spesialisert innen trådløft. Nordyx tråder er laget av PLACL og CE-merket. Varemerket er norskregistrert.

Hvordan gjøres behandlingen?

Området som skal behandles renses, og under sterile forhold innføres trådene med kanyler, via et lite hull under huden.

Når kanylen er nådd nedre festepunkt, festes tråden og kanylen trekkes ut, mens tråden blir igjen i huden. Tråden har mothaker som gjør at den blir festet fast i underhuden. Når tråden ligger på plass kan tråden justeres slik at man får det resultatet man ønsker.

Hva er forskjellen mellom Nordyx PLACL-tråder og PDO-tråder

Nordyx-tråder er laget av PLACL, og i motsetting til PDO  ligger disse tre ganger så lenge i vevet, og gir derfor et resultat som varer 3 til 5 ganger så lenge som PDO-tråder. PLACL-materialet gir også mye bedre stimuli til vevet, både på grunn av at materialet er laget av (PLACL) men også fordi trådene ligger lengre i vevet.

Mens PDO-tråder oppløser seg etter kun 3-7 måneder i vevet, varer PLACL tråder 12-18 måneder før de er helt oppløste. Studier viser at en tråd bør ligge minst 9 måneder i vevet for å få en tilfredsstillende nydannelse av kollagen, elastin og HA (hyaluronsyre), samt nydannelse av nye kapillærer i området. Videre viser studier oppløsnings-hastigheten til PDO er mye høyere enn PLACL. Derfor gir PLACL-tråder mye bedre resultat på sikt.

Nordyx har helt unike kroker som veldig få i verden har maken til.

Ulike trådtyper:

 • PDO (polydioxano) gir et mer kortvarig resultat
 • PDO (polydioxano) gir et mer kortvarig resultat
 • PLLA (brukes lite da denne kan være noe stiv)
 • PLACL, er en kombinasjon av PCL og PLLA. Sterk og fleksibel tråd, som gir lengst varighet og beste resultater. Derfor bruker vi kun denne på her på Dermafin Hud & Helse

  Hvorfor velge Nordyx-tråder fremfor andre merker?

  Nordyx har innovative tråder med unike og sterke barbs/krok-formasjoner som gjør at trådene griper bedre i vevet, varer lengst og løfter bedre enn de fleste andre tråder på markedet.

  Trådene produseres av ledende produsenter i Korea og Italia. Nordyx har derfor enkelte tråder som er helt unike for Nordyx-serien. Trådene er laget av biokompatible materialer som absorberes av vevet uten å etterlate seg avfallsstoffer.

  Nordyx bruker det beste tråd-materialet med dokumentert lengst varighet i vevet. PLACL-tråder er et biokompatibelt materiale som ikke avgir skadelige avfallsstoffer når de oppløses i huden.

  Hva skjer med trådene i kroppen?

  Selve trådene er laget av høyeste kvalitet og vil forsvinne helt fra vevet etter 1-2 år. Trådene er laget av biokompatibelt, reabsorberbart materiale og som ikke avgir skadelige stoffer når det oppløses i huden.

  Før behandlingen

  Ta gjerne en dusj før behandlingen. Det kan være lurt å spise og drikke før du kommer til behandlingen. Det er også mulig å ta en paracet på forhånd for å redusere ubehaget, men sjelden nødvendig.

  Etter behandlingen

  Etter behandling kan det oppstå hevelser, følelse av stramhet i ansiktet og blåmerker, men dette forsvinner vanligvis etter 1-2 uker. Noen kan oppleve at huden hovner, men dette er normalt og forsvinner etter noen dager.

  Vi anbefaler å unngå trening, svømming eller utsette seg for fysiske belastninger de første 3-4 dagene.

  Vi anbefaler også at pasienten spiser flytende kost de nærmeste dagene, fordi kraftig tygging kan medføre smerte, og trådene kan flytte på seg siden det tar litt tid før de er helt festet.

  Det er viktig at kosten er proteinrik og at man drikker rikelig med væske. Dersom du opplever smerte kan man ta paracet eller ibux. Forebyggende kan du ligge på ryggen i noen dager, med pute på hver side av ansiktet så huden ikke blir klemt.

  Hvem kan ikke ta trådløft?

  ● Tendens til å danne keloide arr/kraftig arrdannelse
  ● Autoimmune sykdommer
  ● Aktiv akne eller hudinfeksjon
  ● Antikoagulasjonsbehandling
  ● Annen alvorlig sykdom
  ● Psykisk sykdom
  ● Graviditet og amming
  ● Blødersykdom
  ● Allergier mot permanente fillere, eller nylig behandlet med permanente fillere
  ● Alvorlig hypertensjon

   

Priser på Trådløft

Konsultasjon hos sykepleieren

Påkrevd før behandling.
Pris kr 650,-
30 min

Nordyx Midface X-Small

6 tråder
Pris kr 10 500,-
90 min

Nordyx Midface Small (Mest vanlig)

8 tråder
Pris kr 12 000,-
120 min

Nordyx Midface Medium

10 tråder
Pris kr 14 000,-
120 min

Nordyx Midface Large

12 tråder
Pris kr 16 000,-
120 min

Det er DIN tur nå!