KSM66 Ashwaganda

DBE53666-77AF-45BD-8A2B-2C72C05E6208
Brosjyre fra KSM66 Norge

KSM66® motvirker stress.

Det kjennes på humøret, overskuddet og søvnen.

DERFOR BRYTER STRESS NED KROPPEN OG GJØR OSS TRETTE:

Når vi blir utsatt for gjentatt eller lang- varig stress, øker produksjonen av kortisol, et stresshormon som bryter ned muskler og fettceller og frigjør energi (glukose) – blodsukkernivå og insulinnivå øker. Hvis stresset vedvarer, vil stoffskiftet og dermed kaloriforbruket avta. Energien som ikke forbrukes, lagres som fett – vanligvis rundt midjen.

Det kan virke ulogisk, men for våre forfedre handlet det om å bygge opp energireserver – å overleve til det som forårsaket stresset (sult, kulde, tørke) hadde passert. Men for oss fungerer det ikke slik – etter hvert som energiproduksjonen synker, blir det stadig vanskeligere å forsvare seg mot det som forårsaker stresset. Tretthet og uro øker.

For å spare energi synker også produk- sjonen av testosteron og østrogen – fett- forbrenningen vår og oppbygging av kjønns-hormoner.

KSM66 snur den utviklingen. Motstandskraften mot stress øker, binyrene får hvile og kortisolnivået normaliseres – vi begynner å hente oss inn.

22 dobbeltblinde studier viser at det er slik.

Chris Kilham – The Medicine Hunter

Chris Kilham

“Ashwagandha er en av de beste medisinplantene på jorden”

Chris Kilham, bedre kjent som “The Medicine Hunter” er en av de største helseprofilene i USA. En mann som i 30 år har reist verden rundt, bodd sammen med naturmennesker og har undersøkt medisinplanter fra hele verden.

– Ashwagandha er uten tvil en av de viktigste plantene jeg har vært borti. Innenfor den ayurvediske medisinen har den blitt brukt i årtusener som en “livsforlenger, foryngningsmiddel og afrodisiakum”. Noe vi kunne smile av, hvis ikke de siste årenes forskning har vist at urten faktisk har disse egenskapene. Forklaringen er et komplekst innhold av withanolider (plantesteroler). Stoffer som har vist seg å kunne normalisere og gjenopprette stressystemet og derved gjenopprette kraft og ro.

Derfor skiller KSM66 seg fra all annen Ashwagandha

Forskerne brukte 14 år på å utvikle det økologiske fullspektrede ekstraktet som ble til KSM66. Resultatet var et ekstrakt 10 ganger mer konsentrert enn tørket rot, men med samme innhold og fordeling av virkestoffer.

GREEN CHEMISTRY

For å trekke ut hele det aktive komplekset brukes en tradisjonell ayurvedisk metode basert på økologisk melk og vann. Metoden som er helt miljøvennlig, kalles Green Chemistry.

Det er ikke mulig å produsere full- spekterekstrakt med bare vann, alkohol eller andre løsemidler. Mengden melk som er igjen i fullspekterekstraktet er ubetydelig – det tar omtrent 900 kapsler for å få tilsvarende en teskje melk.

KSM66 er den eneste Ashwagandha som produseres med Green Chemistry og som dessuten også har 100 % kontroll fra frø til ferdig ekstrakt.

100% økologisk, 100% samfunnsansvar

Grunnleggeren av Ixoreal, Kartikeya Baldwa
Kartikeya Baldwa, grunnleggeren av Ixoreal

For å oppnå denne visjonen, kjøpte Ixoreal jordbruksarealer som ble omgjort til økologisk jordbruk. Parallelt ble det utført et foredlingsarbeid for å få frem en Ashwagandha med et høyt, jevnt innhold av aktive virkestoffer. Resultatet ble røttene som inneholder 5 % Withanolider – det høyeste innholdet som kan oppnåes naturlig.

“VERDENS BESTE ASHWAGANDHA”

Samtidig ble det bygd et miljøsertifisert og økologisk produksjonsanlegg – med ett mål – å produsere “verdens beste og reneste ashwagandha”. For å slutte sirkelen ble det startet et forskningsprogram som hittil har resultert i 22 kliniske studier.

ÅRETS PRODUKT I USA

I 2012, da KSM66 ble lansert i USA, ble den første studien fullført, og suksessen kom umiddelbart. KSM66 ble valgt som årets beste kosttilskudd og har siden vært helt dominerende i kategorien stress og tretthet.

GRATIS HELSEPLEIE

Men like viktig som økologi og miljø er likestilling og sosialt ansvar. I dag er de fleste av de ansatte kvinner, og bortsett fra avtalefestet lønn, har alle ansatte og deres familier gratis skolegang og helsetjenester.

BYGGER SKOLER

For å bidra til regionens langsiktige utvikling investeres en betydelig del av overskuddet i skoler, legemottak og veterinærklinikker.

KLINISKE STUDIER AYURVEDISK TRADISJON

Alle studier med KSM66 utføres innenfor de klassiske ayurvediske bruksområdene og i samarbeid med ayurvediske leger og sykehus – publiseres i vitenskapelige kvalitetstidsskrifter godkjent av Pub Med.
Mekanismen er utredet godt

Ved første øyekast kan det føles som om KSM66 “hjelper mot alt”. Det er ikke slik, alle indikasjoner har et viktig felles punkt – er forårsakes/forverres av stress.

Enkelt sagt dreier det seg om én ting: At KSM66 øker kroppens motstandsevne mot stress.

Binyrene avlastes og produksjonen av stresshormonet kortisol normaliseres. I de fleste tilfeller dreier det seg om å senke nivåene – men hvis stresset har pågått i lang tid, kan binyrene være så utmattet at produksjonen av kortisol har blitt for lav. Uansett hjelper KSM66 til med å balansere stressystemet.

EFSA – registrerte helsepåstander

Følgende helsepåstander er registrert hos EFSA, EUs mot- stykke til det norske mattilsynet – helsepåstander støttet av klinisk forskning på KSM66.

KSM66, fullspektret ekstrakt av Ashwagandha (withania somnifera) bidrar til økt stresstoleranse, fysisk og mental kapasitet, emosjonell balanse, lettere innsoving, avslapning, restitusjon og styrke.

I tillegg styrker Ashwagandha mannens seksualfunksjon og kvinnens reproduktive organer, samt bidrar til energi, utholdenhet og økt muskelmasse under trening. Gjennom sin antioksidative evne bidrar Ashwagandha også til å opprettholde folkehelsen.

MSM Norge og MedicineGarden

NÅR TRADISJON MØTER VITENSKAP

MSM Norge: Vi spesialiserer oss på å tilgjengeliggjøre produkter som av ulike grunner har vært tilbakeholdt det norske helsekostmarkedet, som f.eks Ashwagandha. Alle våre produkter er unike,
og hjelper folk å ta vare på sin egen helse. Vi er ambassadører for KSM66 i Norge, og er utrolig stolte og takknemlige for vårt samarbeide med MedicineGarden i Sverige. Monica og Marius

MedicineGarden:

For oss er helsebransjen en lidenskap – en kombinasjon av yrke og interesse. En bransje vi selv fant frem til da vi trengte veiledning for å gjenvinne helsen vår. Dette er også grunnen til at kunnskap, forskning og tradisjon, er selvfølgelige pilarer i alt vi gjør. For når det gjelder noe så viktig som helse, vil vi ikke gjette. Da vil vi vite.

Maibritt og Tom Johnsson

Studier i korte trekk:

Alle studier er dobbeltblinde, placebokontrollerte og randomiserte. Dosen som brukes er 2×300 mg KSM66. Studiene er publisert i vitenskapelige tidsskrifter godkjent av Pub Med.

1. REDUSERER STRESS, URO OG NEDSTEMTHET (2012)

A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of Ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults. Chandrasekhar, K., Kapoor, J., & Anishetty, S. (2012). Indian journal of psychological medicine, 34(3), 255.

2. ØKT SEXLYST, -FUNKSJON OG TESTOSTERONINNHOLD (2013)

Clinical Evaluation of the Spermatogenic Activity of the Root Extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in Oligospermic Males: A Pilot Study Ambiye. V. R., Langade, D., Dongre, S., Aptikar, P., Kulkarni, M., og Dongre, A. (2013). Evidensbasert komplementær og alternativ medisin.

3. ØKT KONDISJON OG BEDRE FYSISK OG MENTAL HELSE (2015)

Efficacy of Ashwagandha (Withania somnifera [L.] Dunal) in improving cardiorespiratory endurance in healthy athletic adults Choudhary, B., Shetty, A., & Langade, D. G. (2015). Ayu, 36(1), 63.

4. ØKT MUSKELVEKST OG STYRKE, MINDRE KROPPSFETT (2015)

Undersøkelse av effekten av Withania Somnifera-tilskudd på muskelstyrke og gjenoppretting: en randomisert kontrollert studie Wankhede, S., Langade, D., Joshi, K., Sinha, SR, & Bhattacharyya, S. (2015). Journal of the International Society of Sports Nutrition, 12(1), 43. pub med.

5. ØKT KVINNELIG SEXLYST OG -FUNKSJON (2015)

Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root

Extract in Improving Sexual Function in Women: A Pilot Study

Dongre, S., Langade, D., & Bhattacharyya, S. (2015). BioMed research international, 2015.

6. REDUSERT STRESS OG KROPPSVEKT (2017)

Body Weight Management in Adults Under Chronic Stress Through Treatment With Ashwagandha Root Extract: A Double-Blind, Randomized, Placebo-Controlled Trial Choudhary, D., Bhattacharyya, S., & Joshi, K. (2017). Journal of evidence-based complementary & alternative medicine, 22(1), 96-106. pub med.

7. BEDRE HUKOMMELSE, KONSENTRASJON OG FOKUS (2017)

Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera (L.) Dunal) Root Extract in Improving Memory and Cognitive Functions Choudhary, D., Bhattacharyya, S., & Bose, S. Journal of Dietary Supplements, 2017 Nov 2;14(6):599-612.

8. NORMALISERING AV SKJOLDBRUSKKJERTELFUNKSJON VED SUBKLINISK HYPOTYREOSE (2018)
Efficacy and Safety of Ashwagandha Root Extract in Subclinical Hypothyroid Patients: A Double-Blind, Randomized Placebo- Controlled Trial. Sharma, A. K., Basu, I., & Singh, S. The Journal of Alternative and Complementary Medicine, 2018 Mar;24(3):243-248.

9. LETTERE INNSOVING OG BEDRE SØVNKVALITET (2019)

Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Insomnia and Anxiety: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Study. Langade D, Kanchi S, Salve J, et al. (28. september 2019). Cureus 11(9): e5797. DOI 10.7759/cureus.5797

Studiene er tilgjengelige på: www.ksm66.se

Det er DIN tur nå!

Legg igjen en kommentar

Del dette innlegget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email