Ørelysbehandling

En ørelysbehandling innebærer at man skaper en varm luftstrøm ved hjelp av spesielle trakteformede ørelys.

Varmen som oppstår når ørelyset brenner- en temperaturstigning på 1-3 grader, er tilstrekkelig til å virke lett smertestillende, og virker som en myk massasje av trommehinnen. Dette er med på å mykgjøre og løse opp voks i mellomøret og øregangene. Ørelyset skaper et lett undertrykk i øret, noe som er helt smertefritt. 


Behandling med ørelys er smertefritt, og kan gi en følelse av behagelig varme, og en velgjørende trykk- og  smertelindring i øre, panne- og bihuleområdet.

Ordet «ørelys» er litt misvisende fordi det ikke er som et tradisjonelt lys. Ørelyset er hult, det har ikke en veke, og det er laget av bomullstøy dyppet i en blanding av bivoks og mineralvoks.

 

Effekten av lyset kan forbedres ved bruk av essensielle oljer. I dette tilfellet blir den indre overflaten av stearinlyset tilsatt essensielle oljer, eller de tilsettes voksblandingen.

Hva er ørelys gode for?

I tilfelle du ikke har helseproblemer, kan du bruke den til å slappe av og det hjelper naturlig å fjerne ørevoks. Ørelysets milde varme og damper gjør at ørevoksen blir myk og utvider seg slik at den fjernes naturlig i løpet av få dager. Ørelysning kan være nyttig i tilfelle øreproblemer, luftveisproblemer, forkjølelse eller stresssymptomer.

Hvor lenge har ørelys blitt brukt?

I følge visse kilder kan bruken av ørelys stamme fra antikken. Det vi vet nøyaktig, er at ørelys eller ørekjegler laget av blader av urter, bark eller tekstil, har blitt brukt i folkemedisinen i århundrer. Denne tradisjonelle legemetoden brukes av noen sibirske stammer i dag også.

Ørevoks i ørelyset, eller hva trekker ørelyset frem?

Først av alt: ørelyset trekker ikke frem noe. Det er den mest populære misforståelsen rundt ørelysning, at stearinlyset trekker ut ørevoks, bakterier etc. fra øret, og det er bare ikke sant. Ørelyset er ikke i stand til å produsere denne typen vakuum. Det stemmer at luftsøylen beveger seg forsiktig inne i stearinlyset, men denne lysvibrasjonen er bare nok til «massasje» av trommehinnen og for å stimulere ørets energipunkt. Ørelysning kan bidra til ørets hygiene og helse, men det trekker ikke ut eller suger ut noe.

 

Ørelys kan forsøkes ved følgende tilstander:

– Funksjonelle hørselsforstyrrelser

– Bihuleirritasjoner (i frontal- maxillar, nasal- bihuler)

– Forkjølelser, irritasjoner

– Trykkutligningsplager

– Lokal stimulering av energistrømmen

– Bedret ørehygiene

– Dott i øret, øresus

– Beroligende (på stress, nervøsitet, søvnløshet, hyperaktivitet)

Behandlingen tar ca 30 minutter

Kr 390,-

Det er DIN tur nå!