Skleroterapi – behandling av sprengte blodkar

Skleroterapi er en behandling som brukes mot synlige blodkar i huden.  

Alle sprengte blodkar på legger og lår kan behandles.

Årene kan arte seg som tydelige røde eller blålige årenettverk, røde prikker eller diffuse røde merker.

Åreknuter opp til en viss størrelse kan også behandles.

Behandlingen utføres ved injisering av et stoff (aetoxylsklerol) med en meget tynn nål i den synlige åren. Nålen som brukes er svært tynn og medfører minimalt med ubehag, men du kan kjenne lett svie mens behandingen pågår. Aetoxylsklerol irriterer blodåreveggen slik at den synlige åren trekker seg sammen, klapper sammen og ødelegges.

Kroppen vil senere bryte ned den ødelagte åren som igjen vil transporteres vekk ved hjelp av mikrosirkulasjon i kroppen. Umiddelbart etter injeksjonen vil det behandlede området bli rødt og irritert, men etter en uke er området blitt gulbrunt og etter ca 4-6 uker er de behandlede områdene er helt forsvunnet.

Etter behandling skal man bruke støttestrømper umiddelbart. Støttestrømpene anbefales å ha på kontinuerlig den første uka ved små årer, i to uker ved større årer, deretter kun på dagtid i henholdsvis 7-14 dager. Dette får du nærmere beskjed om ved konsultasjonen.

Det er som regel nødvendig med 1-3 behandlinger, dette er ikke mulig å garantere på forskudd. Det kommer an på hvor store årene er og din egen aktivitet etter fjerning. Dette forklares nærmere under konsultasjonen.

Effekten er permanent på de sprengte blodkarene som behandles.
Kroppen kan danne nye sprengte blodkar ved blant annet graviditet, stillestittende eller stillestående arbeid. Man regner med at i gjennomsnitt vil 40-60% av blodkarene fjernes. Ofte må man ha 1-3 behandlinger

Det kan oppstå lett kløe og rødme på innstikkstedet. Enkelte kan danne midlertidige brune pigmenteringer som forsvinner med tiden.

Skleroterapi egner seg ikke for gravide, ammende, diabetikere som bruker insulin, eldre med skjør hud og pasienter med betydelig sirkulasjonssvikt i bena.

En bør unngå blodfortynnende medikamenter som albyl E, marevan de 2-3 siste dagene før behandling, dette må avklares med legen din på forhånd.

Allerede etter noen dager vil du kunne se en lett forbedring. Etter 1-3 måneder vil du se betydelige resultater.

I meget sjeldne tilfeller kan det oppstå sår etter behandlingen, dersom dette skjer ta kontakt med oss i klinikken og ta av støttestrømpene umiddelbart.

Det er viktig å bevege seg, å gå turer og ikke bruke trange benklær for å forebygge sprengte blodkar. Sitte minst mulig med bena i kors. 

Book en konsultasjon med hudanalyse for å få en vurdering  før behandling kan gjennomføres.

Priser på Skleroterapi

Opp til 3 ampuller Pris:  Kr. 2500,-
1 ampull Pris:  Kr 1500,-

Reduserte priser for 2. gangs behandling avtales. 

Det er DIN tur nå!