Pigmenteringer

Pigmenteringer

Pigmenteringer i huden er et vanlig problem for mange mennesker. Man kan få det i forbindelse med graviditet og amming, ved hormonforandringer eller av soleksponering.

Pigmentflekker ses som mørke eller brune flekker i huden og for mange er dette sjenerende. Det kan være enkeltflekker, eller flere flekker som danner store partier. Det finnes forskjellige typer pigmentflekker; Lentigo Solaris, og Melasma er to av disse som mange velger å bli behandlet for.  

Vi har god erfaring med pigmentbehandlinger, og tilbyr effektiv fjerning av pigmentflekker. Vi benytter oss av ulike metoder alt etter hva slags pigmentflekker det er.

På mange pigmenteringer benytter vi IPL og medisinske kremer fra MÖ Cosmeceuticals.

DermaFin er opptatt av at du skal føle deg trygg, derfor tar vi alltid en konsultasjon først. Du må lese igjennom og signere et informasjonsskjema basert på ønsket behandling og fylle ut et egenerklæringsskjema. Deretter vil vi snakke med deg om dine ønsker og forventninger til behandlingen. 

Laserbehandling, IPL og YAG fungerer best på noen sorter pigmentflekker. 
Vi har også rene krem-programmer som ved hjelp av bl.annet a-vitaminsyre bleker eksisterende pigmenteringer, og demper overproduksjon av melanin slik at man kan unngå nye pigmenteringer.

 

Under konsultasjonen vil du få informasjon om selve behandlingen, priser i tillegg til eventuelt ventetid, og det blir god anledning til å stille spørsmål. 
 
Hvis du velger å gå videre, setter vi opp en time hos vår laserspesialist.
Prøvebehandling (Patchtest) kan eventuelt utføres i forbindelse med konsultasjonstimen. 

Ring oss dersom det er noe du er usikker på, vi er alltid tilgjengelige for å svare på dine spørsmål.

Hos oss behandler vi pigmenter, deriblant melasma, med en kombinasjon av laser, IPL,  kjemisk peeling og medisinsk hudpleie. Det har vist seg å gi veldig bra resultat.
 
Den beste behandlingen for pigmentflekker som har oppstått på grunn av alder og sol, samt lentigoflekker, er en kombinasjonsbehandling.
Ved konsultasjonsbesøket diskuterer vi hvilken behandling som er best for dine hudforandringer.
 

Det er viktig at du unngår sol etter behandlingen. Vi anbefaler at du bruker minimum solfaktor 30 daglig for å minimere risikoen for at nye pigmentflekker oppstår, og at du i hele behandlingsperioden unngår aktiv soling.

Ved behandling av pigmenter med IPL, vil huden kunne fremstå som litt ”skitten” , som kommer av at pigmentet blir avstøtt fra huden. Denne prosessen kan ta fra 5-12 dager, før all pigmentet har «falt av» huden.

Ettersom tilhelingsprosessen er individuell, er det viktig at du lytter til kroppens signaler og tilpasser deg etter dem.

Når du forlater klinikken vil du få utdelt et infoskriv om behandlingen som er utført, samt info om reaksjoner etter en slik behandling.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å ta kontakt med oss.

Etter behandling skal man bruke dagkrem med minimum solfaktor 30, og unngå direkte soleksponering av det behandlede området de påfølgende 4 ukene. Du skal heller ikke ha solt deg slik at du har en aktiv brunfarge eller bruke selvbruningskrem innen en måned før behandling.

For at resultatet skal være varig, bør du følge et vedlikeholdsprogram vi setter opp for deg, og pleie huden din regelmessig.  

Hos DermaFin får du god informasjon om hudpleie og bruk av de forskjellige produktene som er tilpasset huden din. 

Hva koster det?

Prisen for en behandling avhenger av en rekke faktorer, som f.eks hvilket område som skal behandles og metode / behandling som benyttes.

Du vil  få opplyst eksakt pris for den type behandling du ønsker å få utført i løpet av konsultasjonen.  Du kan lese mer om priser her.

Det er DIN tur nå!