Oquist Cosmetics

Vannfri og multifunksjonelle hudpleieprodukter i et lite stykke kunstverk av keramikk.

Oquists filosofi ligger i kunsten og Naturens skjønnhet.

 

Det er derfor de har laget vannløse (I) og multifunksjonelle (II) produkter som ikke skader naturen eller huden din (som egentlig også er naturen).

For å hedre jorden bestemte de seg for å lagre formuleringene  i en bærekraftig leireskulptur (III), laget for å resirkuleres i hjemmet ditt.

Vannløse formler betyr 100 % produkt for pengene, siden et standard hud- og kroppspleieprodukt inneholder 80-97 % vann som såkalt «filler».

Dette betyr også at de ikke sender unødvendig vekt og trenger mindre emballasje.

Ved å eliminere vann fra formuleringene sikrer de et superpotent og multifunksjonelt produkt uten konserveringsmidler samtidig som de reduserer karbonavtrykket vårt med ~80%.

Multifunksjonelle produkter er fremtiden.

Porteføljen fra Oquist består av 4 kosmetiske produkter som til sammen erstatter totalt 20 produkter.

Vi vet at flott hud kan oppnås med færre trinn, tid og enheter. Vårt mål er å halvere behovet for kosmetiske produkter.

0 % konserveringsmidler

Mugg og bakterier vokser der vann er tilstede, noe som betyr at tilsetning av konserveringsmidler er en nødvendighet når et kosmetisk produkt inneholder vann.

Konserveringsmidlene (kjemiske eller naturlige) tilsettes for å hjelpe til med å drepe uønskede levende organismer.

Noen konserveringsmidler er direkte farlige for menneskers helse så vel som for planeten, mens andre kan bare skape en liten irritasjon av huden.

Uansett kan man ikke si at konserveringsmidler er bra. Vannløse formler lar oss eliminere behovet for konserveringsmidler i alle Oquists produkter.

 

Anti-inflammatorisk

Inflammatoriske prosesser er en lavintensiv kronisk betennelsesprosess som de fleste utvikler når vi blir eldre. Denne prosessen er asymptomatisk, men fremskynder aldringsprosessen til alle våre organer, inkludert huden. Det svekker hudbarrieren som fører til nedbrytning av elastin og kollagen. Dette fører til forekomst av rynker, hyperpigmentering, ujevn hudtone og tekstur.

For å bremse inflammasjon er det avgjørende å eliminere betennelse i huden (selv asymptomatisk).

Oquists-formler er fri for irriterende stoffer som fører til betennelse, men inneholder også anti-inflammatoriske ingredienser som bidrar til å lindre pågående inflammatoriske prosesser.

 

 

Beskytter hudens barriere og mikrobiome

Den siste dermatologiske forskningen viser at tilstanden til hudmikrobiomet vårt (sett av bakterier som lever i symbiose med huden vår) og hudbarrieren er avgjørende for helse, foryngelse og effektiv funksjon av huden vår.

Akkurat som vi trenger et balansert tarmmikrobiom for et fungerende immunsystem, har hudens mikrobiom viktige funksjoner for helsen til huden vår.

Konserveringsmidler (som er utviklet for å eliminere bakterier) kan forstyrre vår naturlige mikrobiombalanse, noe som fører til forstyrrelser i hudens evne til å regulere seg selv og selvhydrere.

Denne forstyrrelsen kan også være forårsaket av et sett med kjemiske giftstoffer som vanligvis finnes i kosmetiske produkter.

Et feilfungerende mikrobiom fører til tørr hud, eksem, akne og for tidlig aldring. Oquists formler er utviklet for å bidra til å holde et balansert mikrobiom ved fravær av forstyrrende giftstoffer og konserveringsmidler, samtidig som de styrker det med antioksidanter.

For vår jord!

Multifunksjonalitet som bevisst forbruk

I tillegg til at multifunksjonalitet er flott for huden din og tiden din, er den også snillere mot planeten.

 

Ufarlig for natur og økosystemer

Ved å eliminere konserveringsmidler og andre giftige ingredienser fra formuleringene våre sikrer vi at ingenting i produktene våre skader og forurenser vannet, levende organismer eller økosystemer.

De fleste land har ikke avanserte vannbehandlingssystemer på plass, så vi ønsket å sørge for at sikkerheten til produktene våre etter bruk ikke ville avhenge av hvor i verden produktet brukes. Det er helt trygt å helle Oquists produkter i åpen natur, mens vi håper du foretrekker å gjøre det på huden din.

Å produsere og sende unødvendige produktenheter skaper unødvendige CO2-utslipp og overflødig emballasje.

Med produktene våre som bevis håper vi å bryte den onde sirkelen av overforbruk.

 

Lavt karbonavtrykk

Et standard kosmetisk produkt inneholder 80-97 % vann som såkalt «filler», noe som betyr at det ikke har noen funksjon i effektiviteten til produktet i seg selv.

Dette tillater større volum av produktet til en lav pris (siden vann i utgangspunktet er gratis ), mens vannet i seg selv er ufarlig for helsen vår (bortsett fra de  konserveringsmidlene som tilsettes)

Problemet ligger i det faktum at ekstra vann fører til 80-97 % av ekstra og unødvendig emballasje og unødvendig vekt og plass under forsendelse – aktiviteter kjent for å frigjøre høye nivåer av CO2-utslipp.

Ved å eliminere vann fra våre kosmetiske formuleringer produserer vi derfor 80-97 % mindre CO2-utslipp, samtidig som vi tilbyr deg 100 % ren hudpleie for pengene.

Det er DIN tur nå!