Uønsket hårvekst

Mange kvinner og menn plages med uønsket hårvekst. Slik hårvekst kan ofte skape problemer med tilstoppede porer og inngrodde hårrøtter, som igjen kan føre til alvorlig akne og infeksjoner i huden.

Vi fjerner uønsket hår både med laser og med voksing. 

Hvordan foregår dette?

Ut I fra din hudtype og tykkelse på hår og hårfarge velger vi hvilken type laser eller IPL som egner seg best for nettopp deg. Kulturelle normer i mange land i verden sier at synlige hår på utsatt steder på kroppen er både problematisk og lite attraktivt. Samtidig som det kan være medisinske grunner til å fjerne hår permanent, da det vokser innover i hårsekken og gir betennelsestilstander. Senere forskning i hårfjerning sier at kvinner barberer seg 11540 ganger i løpet av livet, mens menn bruker mer enn 3000 timer på deres barberingsrutiner i løpet av livet. Det er derfor ikke rart at mange mennesker ønsker en mer langvarig behandling for sine uønskede hår. Vi har kunder med uønsket hårvekst i ansikt og på alle områder av kroppen.

Med de nye laserne er dette enkelt å fjerne permanent.
Med voksing vil hårene være borte 4-6 uker før de kommer tilbake. 

Konsultasjon

Vi tar en analyse av din hudtype og dine hår og om du egner deg for behandling. Så forklarer vi hvilken behandling som egner seg best for deg. Vi tar alltid en testbehandling på et lite område først for å unngå uheldige hudreaksjoner og for å bestemme styrke på laseren. Alle våre kunder blir bedt om å skrive under på at de er informert om mulige bivirkninger. De må også underskrive på at de har lest og forstått rådene om hjemmebehandlinger før og etter.

Smertefrie behandlinger for permanent hårreduksjon

For permanent fjerning av hår må hårfolliklen (hårroten) varmes til en spesiell temperatur. Ved lavere energi vil håret kunne påvirkes i kortere periode, men vil ikke gi permanente resultat. Våre kunde vil merke at hårene reduseres og blir borte.

Hvordan blir behandlingen utført

Du blir bedt om å benytte laserbriller (som klinikken har) for å beskytte øyne under behandlingen. Huden blir smurt med en kjølende gele. Vi har ikke kjøling i laseren da dette kan kamuflere uønsket temperatur i huden og forårsake brent hud. Det er viktig at du kan kjenne dersom det blir for ubehagelig. En applikator føres over huden der håret skal fjernes. Avkjøling og eller aloevera gel benyttes etter behandling.Er det smertefullt?

Det er ubehagelig. Det er ikke ønskelig med smertestillende. En viss rødhet og irritasjon i huden etter behandling kan forventes. Aloe vera gel og avkjøling med kald klut kan virke lindrende.

Hvem egner seg for behandling?

Alle kan behandles med de nye laserne!
Effektiviteten av behandlingene varierer avhengig av tykkelse på hårrøttene og fargeforskjellen mellom hud og hår. 

Forberedelser til laser og IPL-behandling

  1. Unngå soling, solarium og selvbruningskrem 4-6 uker før behandling. Pigmentet i huden vil redusere effekten av laserstrålene, og øker risiko for brannskade. Unngå soling de 2-4 første uker etter behandlingen. Høy solfaktor må benyttes i tiden etter behandling.
  2. Barber området som skal behandles 1-3 dager før behandling. Unngå napping, voksing eller bruk av epilator se siste 6 uker før behandling.
  3. Unngå irrriterende kremer (kvise/peeling/ slipekremer med mer) de siste 2-3 dager før behandling.
  4. Ikke påfør krem eller deodorant på behandlingsdagen, møt opp med ren og ubehandlet hud.
  5. Kom i løse klær som ikke vil gnage på behandlingsområdet.
  6. Ikke bad i sterkt klorvann rett før behandling

Forberedelse ved voksing 

Terapeuten vil gi deg råd om hvordan du kan forberede huden før voksing og hvordan du kan etterbehandle for å unngå hår-røtter som blir såre og ømme. 

Produktene vi bruker er milde og hudvennlige og behandlingen foregår i behagelige og avslappende omgivelser.

Bivirkninger etter laserbehandlinger

Lett rødhet i huden kan vedvare i noen dager. Det er rapportert om sjeldnere tilfelle av hyperpigmentering (huden blir mørkere), hypopigmentering (huden blir lysere) og arrdannelse etter hårfjerning, men dette har å gjøre med gammelt utstyr, feil behanding og at kunden ikke tar de forholdsreglene vi har satt . Pigmentforandringene normaliserer seg vanligvis over tid. Blemmer og sår skal ikke forekomme, men noen opplever dette dersom de kjøler ned huden under behandling og kunden ikke føler at det blir varmt. Dermafin har helt nytt utstyr, og kjøler ikke ned huden under behandlingene.

Antall behandlinger og intervall

Hår vokser i ulike faser. Kun aktivt hår kan ødelegges av laser/IPL. I tiden mellom hårene starter å vokse og faller av år etter, går de gjennom 3 stadier. Laser/IPL vil ødelegge hår i aktiv fase. Derfor trengs det flere behandlinger. Det bør være 5-7 uker mellom hver behandling. Antall behandlinger varierer også fra de ulike steder på kropp og ansikt.

Hva koster det?

Prisen vil variere da det er forskjellig fra person til person hvor mange behandlinger man vil trenge og hvilket område som skal behandles. Det er ikke unormalt med 5-6 behandlinger før man er i mål. Å fjerne uønsket hårvekst på overleppe vil f.eks. komme på mellom kr 4000,- – 6000,-

Hårfjerning på rygg

Det er DIN tur nå!